***       Водещите вечерни новини       на 15 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 15 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Британският посланик: Санкциите ни са сериозни, не искаме тези три лица в Обединеното кралство


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 15 февруари   

 

„ Не е значимо кой ще бъде първи, а кой ще съумее да откри формула за болшинство, с цел да сформира държавно управление ".

С тази констатация стартира пред БНР разбора на социолога Евелина Славкова от Изследователска организация " Тренд " на данните от последното им социологическо изследване. Тя акцентира, че сега по-скоро може да се приказва за паритет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

***

Първият длъжностен кабинет на Гълъб Донев освен, че НЕ Е заварил страната „ на пауза “, както твърди президентът Румен Радев, а стопанската система България е била с съвсем 4% растеж, като това се е случило ВЪПРЕКИ КРИЗАТА С ИНФЛАЦИЯТА И НАХЛУВАНЕТО НА РУСИЯ В УКРАЙНА.

„ Не помним такова нещо в последните 12 година без рецесия. Това се случи, тъй като нямаше рекет над бизнеса “.

***

„ Ние сме един от водещите финансови центрове на света за всеки, който няма какво да крие. 

Но в случай че сте забъркани в тежка корупция, изключително в случай че сте посочени като лице в този режим, няма да имате право да посещавате нашата страна, не може да пътувате даже директно, нито можете да търгувате с английски организации и компании. Това са последствията от ограниченията “.

***

Междувременно едно от „ лицата “ ще пътува умерено до Русия, за която е упрекнато, че шпионира. 

***

Новите депутати, които бъдат определени на 2 април, ще получават с към 14% по-високи заплати от сътрудниците си в разпуснатото 48-о национално заседание. Според данните на Национален статистически институт, оповестени във вторник, тяхното месечно заплащане ще е най-малко 6351 лева, без да се броят добавките за стаж, обучение и присъединяване в комисии.

***

Жителят на град Печора, Коми, Сергей Гридин, се е самоубил във военното отделение в Московска област, в което е отбивал наборна военна работа, с цел да не бъде изпратен на фронта в Украйна, оповестява Медуза.

***

Свидетел на събитията е станал българският евродепутат Радан Кънев.

Пред NOVINI.BG Кънев описа, че ненадейно в залата е почнал митинг в отбрана на кюрдския водач Абдула Йоджалан.

Протестиращите са извадили флагове, евентуално скрити под облеклата. Веднага е влезнала защита, която се е пробвала да ги изведе, само че недоволните са прескочили парапет и вероятността някой да падне от 30 метра височина е станала доста огромна, по тази причина охранителните органи незабавно са се отдръпнали.

***

Китай ще вземе контрамерки против юридическите лица на Съединени американски щати, които подкопават китайския суверенитет, сподели през днешния ден министерството на външните работи на страната, представено от Ройтерс.

***

В 23:00 часа през нощта полицията в немската провинция Северен Рейн-Вестфалия стартира да получава позвънявания от разтревожени жители, които се тормозят, че скоро ще има огромно земетресение. Според медийни изявления става дума главно за румънски и български имигранти от градове като Дуисбург, Кьолн, Аахен и Гелзенкирхен.

В Дуисбург, където живее огромна румънска и българска общественост, близо 1000 души излизат по улиците, с цел да търсят леговище от срутващи се здания. Служители на локалните управляващи употребяват високоговорители, с цел да пояснят, че няма заплаха от земетресение. В град Хаген, също ситуиран в Северен Рейн-Вестфалия, сред 250 и 300 души избират да нощуват в колите си, споделят от локалната полиция.

***

Дуанпеч Промтеп, който приятелите назовават Дом, е открит в безсъзнание в общежитието си в неделя и е откаран в болница. Момчето издъхва в лечебното заведение, съобщи Би Би Си. Причината за неговата гибел към момента не е неразбираема.

***

Спасиха куче отдолу под руините в Антакия, Турция, съобщи „ Ройтерс ”.

Животното е открито от португалски спасители.

„ Хайде, приятелю “, приканват го те да излезе. След това изплашеното куче постепенно се измъква, отдолу под руините.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР